dimarts, 9 de juny del 2009

Pa de pessic pel més petit!

A casa som 5 i el més petit i el més gran són celíacs. Tot i que aquest blog no pretén ser estrictament per a celíacs, estic tant acostumada a fer receptes sense gluten o a adaptar-les que ja no hi penso.
La setmana passada vaig fer un pa de pessic del llibre de la Motserrat Seguí, "Cuinar és senzill". Per mi és el millor llibre de cuina per aquells que no han entrat mai en contacte amb el fantàstic món de la cuina, tant per la seva senzillesa com per la gran varietat de receptes.
Bé doncs, aquí us deixo la recepta adaptada per fer-lo sense gluten amb la fotografia que vaig fer abans que desaparegués en en un obrir i tancar d'ulls; el Martí (el petit) se'n va menjar 5 trossos en un moment!

Pa de pessic

Ingredients:
4 ous
125g de sucre
75g de farina sense gluten (singlu)
25g de fecula de blat de moro (Maizena)
La recepta original és amb 125g de farina. Com veieu jo només en poso 100g perque la farina sense gluten és molt densa i d'aquesta manera queda més esponjós
1 culleradeta de llevat en pols
Ratlladura de pell de llimona

Procediment:

Escalfar el forn a 180ºC (turbo)
Separar els rovells de les clares i batre els primers amb el sucre al bany maria fins que blanquejin i doblin el volum. Heu de procurar que l'aigua del bany maria no bulli perquè l'ou quallaria.
Retirem del bany i afegim la ratlladura de pell de la llimona, les farines tamisades i el llevat en forma de pluja. Amb un batedor anem remenant de dalt a baix deixant caure la pasta amb petits cops suaus per tal que els grumolls de farina es vagin desfent.
Batre les clares a punt de neu suau i afegir-les a la barreja anterior remenant molt suaument per tal que les clares no baixin.
Abocar la pasta en un motlle i coure a 180º durant 25 minuts.

Bon profit!

14 comentaris:

  1. Doncs té una pinta boníssima!!! i es veu molt esponjós!
    Teresa (comacasa-res)

    ResponElimina
  2. A mi també m'agrada molt aquest llibre de la Montserrat Seguí, precisament l'any passat entre tota una colla de blocaires en vam fer un MEME :)
    L'adaptació pel celíacs sempre va bé de tenir-la, sobretot aquesta recepta, que és una bona base per a moltes altres elaboracions.
    El petit de la casa pot estar ben content :)

    ResponElimina
  3. M´agrada molt el pa de passic i si és per el més petit millor que millor!!!T´ha quedat molt bé.
    Felicitats!!!

    ResponElimina
  4. No sabía que nuestros celiaquillos se llamaban igual, jaja. Qué sorpresa!!!
    En primer lugar agradecerte el tema del traductor que nos hace las visitas más fáciles a los que no hablamos más que el castellano y como podemos, jaja.
    Bueno guapísima, un pa de pessic con una pinta genial, no me extraña que volara.
    Besitos sin gluten

    ResponElimina
  5. Jo també sóc una gran fan del llibre de la Montserrat Seguí! I aquesta adaptació per a celíacs t'ha quedat impressionant!! En Martí devia estar ben content! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies a totes!
    Ja veig que -Cuinar és senzill- és el llibre de capçalera de tots els "cuinetes"
    Una abraçada!
    Mònica

    ResponElimina
  7. Jo també m'apunto a la llista, també tinc el llibre de la Montserrat Seguí i és superconsultat!. T'ha quedat un pa de pessic espectacular, que alt!

    ResponElimina
  8. Hola: jo vaig anar a l'escola Montserrat Seguí i tinc molt bon record, ja m'agradava la cuina i despres dels tres anys a l'escola encara més. En aquella época ja ho portava la seva filla.
    Tinc, el llibre, els estris de cuina que ens recomanaven, tantes coses i tans records...
    Molt bona l'adaptació que cada vegada hi ha més celiacs!!

    ResponElimina
  9. Mònica, primer cop que et llegeixo....segur que no serà el darrer....aquest pa de pessic té una pinta....
    Ptnts
    Marta

    ResponElimina
  10. Gloria
    Una abraçada i gràcies pel comentari. Fantàstic el llibre oi?

    Sílvia
    Quina sort poder fer classes a l'escola de la Monserrat Seguí. Segur que en vas aprendre moltíssim

    Marta
    Jo encara no havia visitat el Pa de nous, però a partir d'ara segur que et vsitaré sovint

    Fins aviat!
    Mònica

    ResponElimina
  11. Monica, lo primer...ets del Baix Llobregat, com jo!!! El llibre de la Montserrat Seguí, el vaig conèixer fa un any, per un meme que va organitzar Enric de Samfaina d'arts...i aquest llibre ha sigut un gran descobriment per lo que tu dius...receptes sencilles, molt variades...buf, jo he fet ja unes quantes receptes.

    Aquesta coca havia d'estar ben bona.


    Núria

    ResponElimina
  12. Vinc del blog de Mercè. I clar quan he vist que tens fills celíacs m'he quedat a donar una volteta.

    La veritat és que et va quedar molt bé, un 10! Perquè les farines sense gluten costen de vegades.

    ResponElimina
  13. Hola bajoqueta!
    Gràcies per visitar i comentar. Ara mateix no sé si he xafardejat el teu blog, però ara mateix m'hi poso.
    Tens raó amb això de les farines, però com que ja fa molt temps que "la ballem" hem provat totes les farines i hem fet totes les equacions possibles fins trobar la manera que surti bé.
    Ara ja som experts, jeje.
    Una abraçada, ens anirem visitant.
    Mònica

    ResponElimina
  14. Jo ho he provat i no m'ha pujat gens. Què és el que faig malament..He posat la farina de la Sharp, llevat en pols sense gluten, tal i com diu la recepta..Em podries orientar?

    ResponElimina